Aktivan pilviversion päivitys 19.04.2018

Julkaisimme 19.04.2018 uuden ohjelmaversion.

Ohjelmaan on lisätty viivästyskorkojen laskenta ja viivästyskorkolaskujen laadinta

Uusia mahdollisuuksia voidaan käyttää Merit Aktivan Premium -versiossa.

Viivästyskorkoja lasketaan niistä myyntilaskuista, joiden viivästyskorko-% on suurempi kuin 0%. Viivästyskorkoprosentti näkyy myyntilaskulla Lisätietoja-näkymässä. Jos laskun viivästyskorko-% on myyntilaskulla nolla, kyseisistä laskuista ei lasketa viivästyskorkoa.

Ennen viivästyskorkojen laskemista tulisi tarkistaa “Viivästyskoron laskennan asetukset“:

  • Valitse Nimike-kenttään viivästyskorkonimike tai lisää uusi, mikäli vastaava nimike puuttuu. Mikäli ohjelmassa on jo olemassa nimike, jonka tunnus on “Viivästyskorko“ (esimeriksi ostonimikkeissä), lisää uusi nimike toisella tunnuksella. Nimikkeen alv-kannaksi valitse “Ei veronalainen“.
  • Syötä päivämäärä, josta lähtien haluat laskea viivästyskorot. Jos olet esim. jo lähettänyt viivästyskorkolaskut päivämäärällä 31.12.2017, syötä aloituspäivämääräksi 01.01.2018. Siinä tapauksessa viivästyskoron laskeminen aloitetaan kyseisestä päivästä lähtien.
  • Samalla voit valita, lasketaanko viivästyskorko eräpäivästä lähtien vai seuraavan kuukauden alusta lähtien (esim. asunto-osakeyhtiöillä).

Viivästyskorkolaskujen laatimiseksi laadi viivästyskorkoraportti valikosta: Myynnit > Viivästyskorkojen laskenta. Viivästyskorkosummaa napsauttamalla näet laskentaperusteen.

Kun kaikki on oikein, napsauta samassa näkymässä Esikatselu-painiketta ja laadi haluamillesi asiakkaille laskut. Viivästyskorkolaskut lisätään myyntilaskujen luetteloon. Myös tallennetulla laskulla voit katsella viivästyskoron laskentaperustetta napsauttamalla viivästyskoron summaa.

Mikäli laadit viivästyskorkolaskut kuukausittain, ohjelma muistaa mihin päivämäärään asti kyseessä olevasta myöhästyneestä laskusta on laskettu viivästyskorko ja jatkaa seuraavassa kuussa koron laskentaa seuraavasta päivästä lähtien.

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita asiakastukeemme, joko sähköpostilla info@meritaktiva.fi tai puhelimitse numeroon 09 4259 7827.